bitcoinplein

Bitcoin betaalsystemen voor Amsterdamse winkels en horecaondernemingen

Bitstraat logo

Bitstraat logo

 

BitStraat is een Amsterdamse Bitcoin startup opgericht door studievrienden Max Barendregt en Kasper Keunen. Met hun bedrijf leveren zij complete Bitcoin betaalsystemen voor Amsterdamse winkels en horecaondernemingen. Door zo veel mogelijk ondernemers aan te sluiten hoopt BitStraat bij te dragen aan een bruisende Amsterdamse Bitcoin economie.

 

 

Wij merkten dat er bij ondernemers veel onwetendheid is over de voordelen en mogelijkheden van Bitcoin. Daarnaast zijn betaaloplossingen als BIPS en PitPay er weliswaar in overvloed, maar leveren zij doorgaans niet de hardware om daadwerkelijk in-store Bitcoin betalingen te accepteren. Wij geloven niet dat je niet van ondernemers mag verwachten dat zij zelf voor deze hardware zorgen, net zoals een ondernemer zich niet aansluit bij een PIN-verwerker om vervolgens zelfstandig zijn pinautomaten te kopen en te installeren.

 

Acceptatie

Met BitStraat willen wij de drempel tot Bitcoin acceptatie verlagen door complete oplossingen te bieden waarmee ondernemers Bitcoin in hun zaak kunnen accepteren. Risicoloosheid en laagdrempeligheid zijn hier het belangrijkste. Het aansluiten en onderhouden van het systeem doen wij daarom kosteloos, de enige kosten die BitStraat rekent zijn 1% transactiekosten over de betalingen die via het BitStraat systeem worden gedaan. Deze kosten zijn lager dan de transactiekosten voor PIN- of creditcardbetalingen. Omdat wij beseffen dat ondernemers door het volatiele karakter van Bitcoin de digitale munt niet graag aanhouden, betaalt BitStraat de Bitcoin omzet dagelijks uit op de bedrijfsrekening van de onderneming. Hierbij garandeert BitStraat dat deze uitbetaling gelijk is aan het omgezette bedrag op het moment van aankoop. Het kan dus nooit zo zijn dat een ondernemer aan het eind van de dag minder omzet overhoudt door een koersfluctuatie.

 

Opzet bitcoin betalingssysteem van Bitstraat.nl

Opzet bitcoin betalingssysteem van Bitstraat.nl

Bitcoin Economie

Er wordt wel eens gezegd dat het op deze manier gebruiken van Bitcoin niet bijdraagt aan de Bitcoin economie, omdat de Bitcoins direct worden terug gewisseld naar Euro. Echter geloven wij dat de koers eerst moet stabiliseren alvorens ondernemers zullen overwegen om Bicoin aan te houden. Het direct omwisselen van Bitcoin is dus op dit moment de enige manier om aan een brede Bitcoin acceptatie te bouwen. Daarbij is het zo dat wanneer er genoeg partijen zijn die continu Bitcoin tegen de spotprijs voor Euro inwisselen, dit bijdraagt aan de stabilisatie van de koers.

 

Wat de toekomst van de Bitcoin betreft valt er weinig met zekerheid te zeggen. Met een dusdanig vernieuwend concept van geld weet je nooit hoe lang het duurt voordat het door de massa wordt opgepikt. Voor nu hopen we gewoon zoveel mogelijk ondernemers de voordelen in te laten zien en aan te sluiten op ons systeem. En als Bitcoin dan uiteindelijk een vlucht in het straatbeeld neemt, lopen wij hopelijk voorop.


Hier Bitcoins kopen en verkopen

Gemiddelde Bitcoin prijs (info)

vraagaanbodlaatstvolume

Live Bitcoin - Euro koersen

Bitcoin Kraken <> Euro 24 uur 

Bitcoin.de <> Euro 48 uur 

.

 1 bitcoin in euro   bitcoinplein.nl   bitcoins kopen   nieuws bitcoin   bitcoins ideal   bitcoin ideal   bitcoin nieuws   bitcoin koers   bit coin   bitcoins nieuws   bitcoin kopen ideal   bitcoin to euro   bitcoin verkopen   bitcoins kopen ideal   bitcoins   bitcoin    bitcoin nl   koers bitcoin   buy bitcoin   buy bitcoins   bitcoin euro   koop bitcoin   bitcoin aanschaffen   bit coins  bitcoins Litebit