bitcoinplein

Hoe werkt het

bitcoinDit is het punt waarop meestal de verwarring ontstaat. Hieronder de korte uitleg!

Bitcoin en andere digitale munten zijn niet meer dan een enorme verzameling enen en nullen. Wat Bitcoin zo speciaal maakt, is dat die bits en bytes erg zwaar beveiligd zijn in vergelijking met de andere digitale munten. Geen enkel systeem is uiteindelijk onkraakbaar, maar de peer-to-peer-opbouw van de bitcoinsoftware is de ultieme barrière tegen digitale valsmunters. Elke transactie en het bestaan van elke bitcoin worden bijgehouden in een steeds complexer wordend algoritme, dat uitgevoerd wordt op met elkaar verbonden computers.

 

Wie zijn computers inzet om die publieke, maar erg ge-encrypteerde boekhouding te onderhouden via het oplossen van zeer ingewikkelde puzzel, krijgt als beloning nieuwe bitcoins. Dat zogenoemde minen is de enige manier om nieuw geld in circulatie te brengen. Daar is een vertragingsmechanisme ingebouwd waardoor de berekening van de puzzel steeds moeilijker wordt naarmate er meer geld in circulatie komt. Het algoritme is ook zo geprogrammeerd dat er slechts 21 miljoen bitcoins worden gecreëerd. Geen enkele bank die zelf nieuw geld kan drukken. Het risico bestaat wel dat organisaties die gigantisch veel computerkracht ter beschikking hebben, het laken naar zich toetrekt en zo alle nieuwe bitcoins hamstert.

 

Video uitleg over de digitale munt bitcoin

heeft een nieuwe video gepubliceerd, die de digitale munteenheid in simpele bewoordingen duidelijk maakt.

Wat is bitcoin

Bitcoin is de nieuwe online valuta. Er is geen bedrijf of staat die het geld uitgeeft; daarom wordt het wel The people's money genoemd. Met Bitcoin is betalen net zo eenvoudig, als het sturen van een email. Het maakt niet uit waar ter wereld degene zit aan wie je betaalt; het geld is er binnen enkele seconden.

Bekijk het volgende filmpje voor een complete uitleg in minder dan 2 minuten.

 


Bitcoin wallet software

    dow-win   dow-osx-uni   dow-linux 

Gemiddelde Bitcoin prijs (info)

vraagaanbodlaatstvolume

Live Bitcoin - Euro koersen

Bitcoin Kraken <> Euro 24 uur 

Bitcoin.de <> Euro 48 uur 

.

 1 bitcoin in euro   bitcoinplein.nl   bitcoins kopen   nieuws bitcoin   bitcoins ideal   bitcoin ideal   bitcoin nieuws   bitcoin koers   bit coin   bitcoins nieuws   bitcoin kopen ideal   bitcoin to euro   bitcoin verkopen   bitcoins kopen ideal   bitcoins   bitcoin    bitcoin nl   koers bitcoin   buy bitcoin   buy bitcoins   bitcoin euro   koop bitcoin   bitcoin aanschaffen   bit coins  bitcoins Litebit