bitcoinplein

Wat is Bitcoin 2

Wat is bitcoin?

Bitcoin is een vrij voorhanden valuta die de vele voordelen van traditioneel stabiele waarden als edelmetalen combineert met de verworvenheden van de moderne technologie.
Bitcoin is een digitaal communicatiemiddel voor uitwisseling van geldswaarden met andere mensen.
Wat e-mail voor berichten betekent, is Bitcoin voor geld.

Elke dag wisselen we goederen, diensten en waarden uit, waarbij we als vanzelfsprekend geld gebruiken.
Ook op het internet is dat voor de meesten onder ons standaard. Maar tot dusver ging dat nog steeds gepaard met kosten, lange wachttijden voor bankoverschrijvingen en andere belemmeringen, zaken die in een tijdperk van razendsnelle data-overdracht en nagenoeg ongelimiteerde opslagruimten herinneren aan overblijfselen uit lang vervlogen tijden.

Waarom Bitcoin?

Vrij en decentraal: geen centrale autoriteiten of bemoeienis van overheden, geen centrale banken, geen tussenpersonen. Ingebouwde inflatiebescherming; de bitcoinhoeveelheid kan niet worden verhoogd. In dat opzicht dus vergelijkbare eigenschappen als edelmetalen. Sinds de start van het systeem in 2009 is de bitcoin gestaag in waarde gestegen.
Een uiterst betrouwbaar systeem dat gebruik maakt van een peer-to-peer-netwerk en een sterke encryptie-technologie voor de digitale handtekening. Als vrij te gebruiken open-source-software wordt het door veel onafhankelijke programmeurs verder ontwikkeld en gecontroleerd. Bitcoin fundamenteel anders dan voorgaande elektronische betaalsystemen
Een hele reeks van elektronische valuta- en betalingssystemen heeft geprobeerd om een aantal van de eerder genoemde problemen op te lossen. Bitcoin is niet zomaar een volgend systeem in deze rij, maar is fundamenteel nieuw en anders. Sommige betalingsexperts gaan zelfs zover dat ze beweren dat met Bitcoin niets meer zal worden zoals het geweest is.

Het is een nieuw digitaal product, dat zich uitsluitend in bezit van één enkele Bitcoin-deelnemer kan bevinden. En dat maakt het hele netwerk veilig. Het zal straks niet alleen functioneren als elektronisch betaalmiddel in de winkel maar ook als beleggingsinstrument, als deviezensoort of gewoon als datgene wat het nu al is: een service voor kostenloze overboeking binnen enkele seconden.

Bitcoin is nieuwe vrije valuta. Als zodanig nodigt Bitcoin uit om terug te gaan naar de oorsprong en werpt een heel nieuw licht op fundamentele vragen als: weet u wat geld eigenlijk is? Bitcoin helpt om deze en andere vragen duidelijk te maken en komt soms met verrassend nieuwe antwoorden. Daarbij worden eeuwenoude economische waarheden bevestigd en voorzien van hedendaagse mogelijkheden.

Bitcoin in vergelijking met huidige vormen van geld. Bitcoin bezit een fris karakter, niet alleen in vergelijking met voorgaande betaalsystemen op het internet, maar ook in relatie met de meeste andere vormen van geld die tegenwoordig beschikbaar zijn; het is vrij beschikbaar, er zijn geen houders, uitgiftepunten of centrale banken, enz. Zie het als een decentraal, vrijwel onkwetsbaar peer-to-peer-concept zonder zwakke punten, eenvoudig en vrij toegankelijk;u kunt het letterlijk binnen enkele seconden gebruiken, zowel om zelf te betalen alsook om betalingen te ontvangen. Gemakkelijker dan e-mail!Bitcoin gekenmerkt door peer-to-peer-concept
Bitcoin is een peer-to-peer-valuta. Peer-to-peer betekent dat er geen centrale autoriteit de uitgifte van het nieuwe geld verzorgt of in transacties bemiddelt. Die taken worden collectief door het netwerk, de deelnemers, beheerd.

Het peer-to-peer-concept ziet men ook steeds vaker terug in de wereld van de kredietverstrekking in de vorm van P2P-krediet, waarbij particulieren die geld nodig hebben dit op kredietplatforms rechtstreeks en zonder tussenkomst van een bank van andere particulieren kunnen lenen.
Andere voordelen c.q. kenmerken van Bitcoins; niet alleen de software is vrij te gebruiken (open source) maar ook de toegang tot het netwerk staat gratis voor iedereen open;alle automatisch verlopende communicatie in het netwerk is open en wordt automatisch en ontelbare keren anoniem gecontroleerd;

Even anoniem en safe dus als contant geld; voorzien van de allersterkste encryptiemethoden en met een ingebouwde automatische wederzijdse controle tussen de deelnemers; er is bij Bitcoins sprake van een gelimiteerde omvang, vergelijkbaar met grondstoffen zoals edelmetalen, en dus niet naar eigen goeddunken te vermeerderen zoals de gangbare valuta (geen inflatoire beïnvloeding derhalve);overboekingen worden in een tijdsbestek van enige seconden uitgevoerd en automatisch gecontroleerd en gevalideerd;het systeem is altijd beschikbaar, serveruitval of vergelijkbare gebreken zijn uitgesloten.


Bitcoin wallet software

    dow-win   dow-osx-uni   dow-linux 

Gemiddelde Bitcoin prijs (info)

vraagaanbodlaatstvolume

Live Bitcoin - Euro koersen

Bitcoin Kraken <> Euro 24 uur 

Bitcoin.de <> Euro 48 uur 

.

 1 bitcoin in euro   bitcoinplein.nl   bitcoins kopen   nieuws bitcoin   bitcoins ideal   bitcoin ideal   bitcoin nieuws   bitcoin koers   bit coin   bitcoins nieuws   bitcoin kopen ideal   bitcoin to euro   bitcoin verkopen   bitcoins kopen ideal   bitcoins   bitcoin    bitcoin nl   koers bitcoin   buy bitcoin   buy bitcoins   bitcoin euro   koop bitcoin   bitcoin aanschaffen   bit coins  bitcoins Litebit